en lönsam investering

Att renovera kök och badrum är de mest lönsamma renoveringsprojekten.

Foto: Konradssons kakel

Foto: Konradssons kakel

Att renovera köket eller badrummet ökar inte bara trivseln, det är också den åtgärd som höjer värdet mest på ditt hus. Det visar en färsk undersökning där 10 000 svenskar blev intervjuade. 

Försäljingspriset på en villa bestäms av flera olika faktorer där läget och storleken på objektet har betydelse, men också det skick som fastigheten har när den ska ut på marknaden. 4 av 10 villaägare tror att renovering av kök och badrum höjer värdet på villan mest om de skulle sälja bostaden direkt efter renoveringen.

Attraherar köpare 
I en färsk undersökning utförd av PFM Research fick villaägare svara på vilka två renoveringar, eller förändringar av bostaden, man ansåg skulle höja priset allra mest. På första plats kom kök- och badrumsrenovering, där 40 procent tror att köksrenovering höjer priset mest och 39 procent tror på badrummet.
– Vi har sett att allt fler bostäder som är ute till försäljning har nya eller renoverade kök eller badrum och det är också något som attraherar många köpare, säger Jonas Berglund på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Renoveringsprojekten som ger mest värdeökning

TOPP 10

  1. Nytt kök

  2. Nytt badrum

  3. Nytt värmesystem

  4. Nytt tak

  5. Nya fönster

  6. Nymålad fasad

  7. Ny terrass eller stenläggning

  8. Nya ytskikt på väggarna

  9. Ny dräningering

  10. Ny tillbyggnad

KÄLLA: PFM RESEARCH/LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLING